Architectuurstad Rotterdam

Een tijdje geleden heb ik een trip gemaakt naar Rotterdam. Ik was erg benieuwd naar het nieuwe station en stationsomgeving van Rotterdam en besloot toen om er een nacht te verblijven om nog meer van de stad te kunnen zien.

Wat je zeker niet over het hoofd kan zien als je met de trein aan komt is dus het nieuwe station. Aan het project, een samenwerking van Benthem Crouwel Architekten, MVSA Meyer en Van Schooten Architecten en West 8 Urban Design & Landscape Architecture is negen jaar gewerkt, twee jaar langer dan voorzien. Maar dan staat er ook wat. Door de grote glazen pui kijk je meteen de stad in.

rotterdam-station

Daarna ben ik gaan rondlopen in de stad om uiteindelijk uit te komen bij De Erasmusbrug deze is ontworpen door Ben van Berkel (UNStudio). De Erasmusbrug ook wel de Zwaan in de volksmond genoemd is een symbool geworden voor de stad.

rotterdam-erasmus

Toen was het tijd om naar een museum te gaan. Ik had er voor gekozen om als eerste naar Boijmans van Beuningen te gaan. Naast dat het een veelzijdig museum is hebben ze op het moment de collectie Vormgeving – Van keramiek, meubels, glaswerk tot De Stijl en Dutch Design. Als geschiedenis en Design liefhebber wou ik die nog graag bekijken.

rotterdam-museum1

Er was al weer bijna een dag voorbij en de overnachting kwam in zicht. Ik had een bed gereserveerd in het StayOkay hostel. Deze is gevestigd in een unieke locatie. Stayokay Rotterdam is namelijk gevestigd in de wereldberoemde Kubuswoningen. Deze Kubuswoningen zijn in 1984 gebouwd door de Nederlandse architect Piet Blom en in 2009 gerenoveerd en omgetoverd tot hostel. Een erg leuke ervaring. Twee vliegen in een klap, overnachten en architectuur!

rotterdam-hostel

De volgende dag heb ik heerlijk rustig aan gedaan. Lopend door de stad nog beland bij het nederlandse Fotomuseum die op Wilhelminapier gevestigd is. De pier is een samensmelting van nieuwe hoogstaande architectuur en de oude pakhuizen.

rotterdam-pier

Toen was deze verassend leuke en interessante trip alweer bijna voorbij. Op de terugweg richting het station (waar het allemaal om begon) toch nog even het huis van Sonneveld naar binnen gewandeld. Als je van architectuur, musea, afwisseling en een relaxte sfeer houdt raad ik je zeker aan om Rotterdam eens te bezoeken.

rotterdam-sonneveld

 

Vind jij het interessant? Delen is fijn: Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest
Comments: